Bara boxar på russin.nu?

[ 2008-10-07 , Anders Lindahl]

Ja, de senaste dagarnas tema är visst TV-serier i boxformat här på russin.nu. Det är ingen planerad taktik som ligger bakom, bara en del i vår dröm om att (ibland lite sent) täcka in det som bör ses. Som "Deadwood"...

Och mer TV ska det bli, kan jag skvallra! "Krig och hågkomst" ligger i startgroparna, även om en svensk (eller ens europeisk) utgåva fortfarande är något man bara kan drömma om. Vissa serier bör omskrivas ändå, om inte annat så för att påminna PAL-distributörerna om deras kulturella ansvar.

På samma tema har jag verkligen försökt att beta mig igenom första säsongen av "Familjen Ashton", vars tre säsonger från tidigt 70-tal ingår i Noble Entertainments nostalgiska seriesatsning. Men det har tagit stopp! Halvvägs finner jag att inte hittar det där humöret för brittiskt, pratsamt 40-talsdrama som krävs, och att se den på annat humör vore väl inte rättvist. Denna eventuella pärla får alltså vänta på sin recension. Här kommer dock en spoiler: det är ingen "Krigets vindar" direkt, men rätt bra på andra sätt.     

Dela |