Ny omgång av stark argentinsk thrillerserie startar på HBO

[ 2019-06-14 , Johan Lindahl]

Troligen en av de bästa serierna du inte såg häromåret. För det gjorde du väl inte? Jag förmodar att argentinska ”The Garden of Bronze” (originaltitel ”El Jardín de Bronce”) gick de flesta förbi i flödet. Nu är i alla fall en ny omgång påbörjad, vilket jag inte alls hade räknat med.

Förra gången kretsade mysteriet kring señor Fabián Danubio och hans mångåriga sökande efter sin försvunna dotter. Upplösningen var inte okomplicerad, om vi säger så. Efterverkningarna bearbetas fortfarande när vi nu möter honom igen. Samtidigt blir han kontaktad av änkan till en folkilsken fotbollsfanatiker som ganska uppenbart mördats - inte lika uppenbart av vem eller vilka. Just makens frånfälle är inte den stora frågan eftersom paret separerat och inte hade ett alltför kärvänligt förhållande till varandra. Värre är att hennes sjuttonåriga son försvann vid samma tillfälle och hon har fått tips om att Fabián kanske kan hjälpa henne i sökandet.

På tal om komplikationer. För mig som sett de tidigare avsnitten går det ganska smidigt att komma tillbaka in i det här sällskapet, trots nya karaktärer och flitigt växlande mellan olika tidsplan. Det är fortsatt påfallande välspelat, engagerande och lovande sett utifrån det första avsnittet som nu levererats av HBO Nordic. Har du däremot missat den första vändan (vilket jag nu nästan förutsatt att du gjorde) så se den först. Absolut! Annars saknas en hel del förförståelse inför det som nu tar vid.
     

Dela |