Tintin och enhörningen och Blu-rayutgåvan

[ 2012-03-20 , Anders Lindahl]

När Steven Spielberg och Peter Jackson - vars smala inkarnation i runt-i-kring-materialet jag fortfarande har lite svårt att förlika mig med - anammar motion capture (eller performance capture som det visst ska kallas), så gör de det med samma entusiasm som pionjären Robert Zemeckis. De tar verkligen tillfället i akt till långa "tagningar" där det händer så mycket att man vill backa och spela om det hela igen i slow-motion. Men här finns ju stämning också!

Med stort nöje och häpnad har nu till och med jag sett "Enhörningens hemlighet" (på den snart i handeln tillgängliga helt vanliga platt-BD:n) och även kikat på det mysiga extramaterialet. Visste ni att Tintin varken är eller har varit självklar barndomsläsning i USA? Spielberg upptäckte den unga journalisten när en fransk recension av "Indiana Jones" envetet upprepade hans namn.

Enhörningen uppnådde visst inte den rätta nivån av magi för en del lojala fans av Hergés seriealbum, men för egen del klagar jag inte. Hade jag lyckats pallra mig iväg att se den på bio förra året hade en årslisteplacering inte varit otänkbar.     

Dela |