The Trip to Spain (2017)

Ett vinnande recept

4 russin

Varför ändra ett vinnande koncept? Eller recept. Efter att Steve Coogan och Rob Brydon bilat genom vackra landskap, ätit gott, imiterat ikoniska skådespelare, småkäbblat och varit allmänt underhållande i England och Italien har nu turen kommit till Spanien. Även denna gång kan man välja mellan miniserie och långfilm.

Det är i viss mån en bildningsresa, med Don Quixote som prominent litterär referens, och Coogan tillför ibland lite allvar (bland annat i form av dystra funderingar kring IS), men det är framför allt roligt; ibland smärtsamt roligt.

Anthony Hopkins i ”Bounty” och Mick Jagger i största allmänhet hör till de återkommande höjdpunkterna men visst hör vi även två versioner av storheter som Moore, McKellen, Connery och Caine alltmer högljutt improvisera över diverse fantastiska måltider bland förmodligen förbryllade middagsgäster.

Även den tredje serien är på sitt sätt perfekt förströelse, med en fin ’temalåt’ (Noel Harrisons ”Windmills of your mind”) och ett minst sagt anmärkningsvärt slut.

© Anders Lindahl
2018-01-13Originaltitel: The Trip to Spain
Storbritannien, 2017
Regi: Michael Winterbottom
Med: Rob Brydon, Steve Coogan

Genre: Komedi, TV-serie

Relaterat: The Trip to Italy (2014)     

Dela |