russin.nu - vi tycker om film

Om russin.nu

russin.nu gick online våren 2000 och är en politiskt, ideologiskt och ekonomiskt obunden webbplats där vi samlar våra tankar och tips om allt som har med film att göra, gammalt såväl som nytt.

Här kan du läsa filmrecensioner och artiklar och hitta tips på filmlänkar. Vi skriver gärna lite längre recensioner än vad man hittar i Maltins Movie Guide eller tv-bilagorna, och tycker att det ska framgå varför filmer får si eller så många poäng.

En film behöver inte vara ny för att recenseras här. Det kan lika gärna handla om en klassiker från 1920 eller en cool science fiction-rulle från 1978. Den måste inte heller vara särskilt bra. Det är ju minst lika roligt att recensera en totalt misslyckad film. Huvudsaken är att vi har en åsikt om den.

Vi strävar inte efter att bli hela världens självklara kulturella internetportal, ej heller har vi några illusioner om att täcka in hela det aktuella utbudet. Vi skriver helt enkelt om det som intresserar oss, och hoppas att det kan intressera andra.

Vill du veta mer om russin.nu? Kontakta någon i redaktionen

Upphovsrätt
Allt material på russin.nu skyddas av lagen om upphovsrätt. Upphovsrätten till texterna hålls av författaren till respektive text och förfrågningar om vidarepubliceras ställs direkt till författaren. Kortare utdrag ur texterna får gärna citeras så länge upphovsman och källa tydligt anges. Bildmaterial användes med benäget tillstånd från respektive upphovsrättsägare.

"russin.nu", logotyp och betygsgrafik är varumärken tillhörande russin.nu.

Om tacklänkar
När vi recenserar en DVD-utgåva som tillhandhållits från distributör eller återförsäljare ser vi det som vanligt hyfs att tacka för detta medelst en länk. Detta innebör förstås inte att våra åsikter om filmen eller skivan i fråga påverkas på minsta vis, så hys ingen oro gällande vår solida status som oberoende webbfilmtyckare.

  
   
    

  
   
    

  
   
Nyligen på twitter: @russin