Håkan Juholt - The Movie

[ 2011-04-01 , Anders Lindahl]

Tydligen anser Socialdemokraterna att deras nya frontman inte har presenterat sig ordentligt för svenska folket, för nu avslöjas planerna om att Håkan Juholt ska lanseras som potentiell landsfader i form av en ambitiös dokumentär.

Filmen, vars titel ännu inte är fastslagen (törs man gissa på det raka och enkla "Filmen om Håkan" eller kanske något med "Landet..."?) ska enligt dess regissör (fornom Guldbaggenominerade Allan Reholt) till stor del handla om ett Sverige i förändring under de senaste decennierna, där 'karaktären' Håkans världsbild och värderingar formas och etableras. Dramatiserade scener ska varvas med arkivmaterial.

"Det blir oundvikligen en politisk film," säger Reholt i pressmaterialet. "Men framför allt en film om en människa, om allmängiltiga ämnen och frågor, och om en gyllene medelväg som alltmer asfalterats om till en framgångens Autobahn."

Förhoppningsvis blir det här lustigare än det låter. Huruvida det är möjligt att hitta distribution är en annan fråga. Rimligen måste den TV-kanal som eventuellt nappar balansera upp det med en betraktelse över Reinfeldt. Men om inte annat har väl sossarna en YouTube-kanal...
[2011-04-02: Ja, det här var ju alltså på skoj. Första aprilskoj, enna.]     

Dela |