"Lost" hittar hem, i många kanaler samtidigt

[ 2010-05-22 , Andreas Hallgren]

Det allra sista avsnittet av teveserien "Lost" visas i amerikansk teve imorgon kväll. Men inte bara i USA. Finalprogrammet sänds också i ett stort antal europeiska länder samtidigt. Därmed får även europeiska fans av serien möjlighet att se upplösningen i "realtid". Det är ett unikt upplägg, men fullt logiskt i en tid när webbvisningar och piratspridning av tv-program har gjort regionala avgränsningar allt mer betydelselösa för tittaren.Samsändningen är naturligtvis ett sätt att minska piratkopiering genom att göra det enkelt för fansen att se det efterlängtade avsnittet på rätt sätt och i rätt tid. Det är förhoppningsvis också ett steg fram mot en mer global marknad för film och teve, där allt mer material är tillgängligt "på begäran" oavsett var du befinner dig.

Än är vi dock inte där. Det är nämligen ingen idé att du går upp mitt i natten för att se det 2,5 timmar långa avsnittet på svensk teve. TV4 ligger efter schemat ett antal avsnitt och kommer sända finalen först någon gång i juli. För de fans som då inte redan har sett det på andra vägar, kan man nog drista sig att lägga till.

Själv ser jag det nog inte alls, eftersom jag för länge sedan gav upp försöken att förstå någonting alls av serien. Men bröderna Lindahl vet bättre och jag kan rekommendera deras recensioner av säsong 1-5 av "Lost"     

Dela |