Fel trio gör filmtrio av The Dark Tower?

[ 2010-04-30 , Anders Lindahl]

I en ganska överraskande twist i historien om "The Dark Tower", Stephen Kings episka septett av mörka fantasy-western-böcker, meddelar Deadline att trion bakom filmer som "A Beautiful Mind" och "Da Vinci-koden" nu lagt vantarna på rättigheterna. Planen ska vara en trio filmer.

Hur många varningsklockor hör vi ringa samtidigt? Låt oss räkna de viktigaste allenast innan vi börjar hoppas att det hela är ett missförstånd eller ett projekt som kommer rinna ut i sanden. (Officiella King-sajten stephenking.com nämner i skrivande stund inget om avtalet...)

Ron Howard / Akiva Goldsman / Brian Grazer: knappast några garanter för kvalitet, vare sig tillsammans eller som enslingar. Budgeten kan de nog skrapa ihop, men har de verkligen det rätta kärva, vrickade, modiga sinnelaget för det här? I think not. Tråkigt att Lost-pojkarna tydligen inte fick rätsida på projektet... Abrams / Lindelof / HBO kändes som en spännande tänkbar kombination.

Tre filmer av sju böcker? Hmm... nog för att den första är ganska kort, men det kan knappast sägas om lejonparten av böckerna. Törs man gissa att fantastiska "Wizard and Glass" reduceras till en femminuters flashback, till exempel? I artikeln nämns i och för sig att det ska bli både en trio filmer för vita duken och en TV-serie. Vad ska det betyda?

Tänkbara skådisar är det frestande att fantisera om, men kanske lika bra att avstå. Låt oss i alla fall hoppas att Tom Hanks inte blir Roland. Det finns mycket positivt att säga om Hanks, men nå'n Roland är han näppeligen. Det är inte heller Russell Crowe, när jag tänker efter.

Något att följa upp, detta hära. Med bävan, huvudsakligen...     

Dela |