GIFF 2010 - några noteringar

[ 2010-02-05 , Anders Lindahl]

Introfilmen är verkligen skön. Ett litet drakfoster i magen som har lite minspel för sig. Fast "this is going to be big"-viskningen tröttnar man snabbare på...
Jessica Loets och Fredrik Swerin från Bobby film berättade för Orvar i tältet att Lennart Nilsson berömda bilder gett inspiration. Coolt!

Alla (nästan) vet att sätta mobilen i tyst läge, men what's up med att kolla mail och skriva SMS under visningen? Dessa lysande skärmar som viftar omkring i mörkret är ju nästan lika störande som en fjösig ringsignal ifrån någon väska. Går jag för sällan på bio eller är detta typiskt för just festivaltittande?

Vad roligt att staden är lysande snövit istället för sedvanligt slaskig! Visst, den är lite slaskig också och trappan upp till Draken ser ju rent galen ut, men ändå...

Och bland kortfilmerna som inte kommer få någon hel recension måste jag nämna "Echo". Rekonstruktion (på polska) av ett mord begånget av två unga grabbar, med en påföljande kort scen med besök i fängelset. Spartanskt, starkt, snyggt och gravallvarligt. Magnus Von Horn tävlar om Startsladden-priset och får gärna vinna för min del.     

Dela |