Hjälp russin-läsare hitta filmtiteln: Nu uppdaterad med ett bra tips!

[ 2009-11-15 , Anders Lindahl]

Vissa frågor som dimper in i vår frågelåda har vi inget bra svar på. Andra har vi inget svar på alls. Ingela letar efter namnet på en psykologisk thriller, och kanske har någon därute ett bra förslag? Tillsammans är vi starkare, eller i alla fall lite klokare!Psykologisk thriller-titel sökes

Vid några olika tillfällen då jag "pratat film" har en för mig oförglömlig film ofta kommit upp under Mest skrämmande film. Det är en psykologisk thriller/skräckis som visades på tv ngn gång sent 70-tal möjligtvis tidigt 80-tal på tv, troligen engelsk och i sv-vit. Det enda vi kommer ihåg är att en tjej förföljs av en kille med vita gymnastikskor och den rejält skrämmande känslan på ett psykologiskt plan, inga blodiga ruskigheter. Många med mig minns denna film just för dess psykologiska skrämsel och att man verkligen inte ville sova ensam den natten. Titeln har dock ingen av oss ngt minne av men jag hoppas ni kan lösa denna gåta.Uppdatering: Kan det vara "I'm the Girl He Wants to Kill"?

Vi har fått ett tips (Tackar Beatrice!) på att det kan vara Shaun O'Riordans film "I'm the Girl He Wants to Kill" från 1974. Mer info om filmen finns på hysteria-lives.co.uk och den verkar stämma rätt gott med Ingelas beskrivning.     

Dela |