Filpiraterna fett fällda - Moneybrother skriver ironipoesi

[ 2009-04-17 , Anders Lindahl]

Miljontals i böter och fängelse, det är domen i rättegången som fått stor uppmärksamhet inte bara här utan i hela världen. CNN kör den bland sina toppnyheter i skrivande stund.

De fyra anklagade Piratebay-männen har alltså gjort det alldeles för lätt att ladda hem bland annat film. Tyck vad man vill, men så tycker rådmannen och nämndemännen. Ja, tyvärr har vi ju inte den ack så filmvänliga juryn av lekmän här i Sverige så på det trista viset måste man uttrycka sig.

Peter Sunde talar passande nog om domen i TV-serietermer.
- Det här är säsong ett, med en tydlig cliffhanger. Vi får lite spö, blir dömda." Men "... i slutändan vinner de goda".

Svenska artister är, föga förvånade, splittrade - vissa av dem på ett inspirerat vis. Själv tror jag att Anders "Moneybrother" Wendins fullkomligt briljanta kommentar, som så vasst fångar ämnets känslighet, kommer locka till missriktad upprördhet bland folk oförmögna att förstå Sveriges största konstform: ironi.

- Jag tycker att amfetamin har hjälpt mig väldigt mycket och jag vill gärna att man ska dela ut det till skolbarn. Skriv hellre det än att jag är nöjd med domen.

(Passa också på att läsa min gamla artikel där jag löser 'nedladdningsproblemet', med den förhoppningsvis snart etablerade 'mecenatvarianten'.)     

Dela |