Ingen film för russin ikväll (under en timme i alla fall)

[ 2009-03-28 , Andreas Hallgren]

Jag har inte undersökt det närmare, men jag kan anta att vi filmälskare kanske bidrar lite extra till miljöproblemen. Projektorer, stora teveskärmar och surroundförstärkare konsumerar sina rundliga watt, för att inte tala om hur mycket ström en filmvisning på bio kan göra av med, men där är man i alla fall fler om kakan. En del av lösningen är väl energisnålare prylar och fler alternativ kring förnyelsebar energi och på båda hållen händer det mycket intressant. En annan tanke är se färre, men bättre, filmer och hoppa över mycket att skräpfilmen. Men det låter tråkigt, och ställer dessutom regissörer som Uwe Boll på bar backe, vilket är trist i dagens ekonomiska klimat.

Ikväll klockan 20:30 och en timme framåt blir det dock inget filmtittande för russinredaktionen. Tillsammans med förhoppningvis många andra släcker vi ner under en timme, inte så mycket för att rädda miljön direkt utan för att se vad vi tillsammans kan åstadkomma om vi bara lägger manken till.

Dessutom är det bra övning. Gort kan ju dyka upp och stänga av all ström precis när han vill, och då är det bra att vara förberedd med stearinljus och sällskapsspel.     

Dela |