Vem spelar vem?

[ 2008-11-05 , Johan Lindahl]

Som om ni inte hade fått nog av referenser till ett visst val, någonstans i världen... När presidenter ska framställas på film duger inte vilka dussinskådisar som helst, menar tidningen Paste och lägger fram några modesta förslag för framtida bruk, komplett med små fina teckningar. Den Store Nationsgrundaren George Washington finns det antagligen begränsat med foton på, men enligt Paste var han androgyn med en kunglig hållning och genomskinlig hy. Alltså är Cate Blanchett rätt person för uppdraget. Tja, hon har ju gått i land med åtminstone en drottning, så steget kanske inte är så långt.

Abraham Lincoln då? Givetvis Kramer från ”Seinfeld” - Michael Richards. Håret och näsan stämmer, liksom det faktum att deras karriärer sänktes i fullsatta teatrar... Steven Seagal passar i sin tur som Herbert Hoover, president i början av 1930-talsdepressionen.
- Båda föraktas för sin oförmåga att agera, argumenterar Paste-redaktionen.
John F Kennedy då? Matt Damon! Till Bill Clinton krävs en annan pojkaktig charmör och tidningen hittar sin kandidat i Storbritannien. Richard Nixon har ju spelats med den äran av Anthony Hopkins, men varför inte Kathy Bates? Reagans brandtal kunde levereras med auktoritet av en aktör och posör som blivit guvernör - ja, gissa vem det handlar om. Josh Brolin är ju aktuell just nu som Bush den yngre, men Paste slår till med en alternativ högoddsare här. Se och döm själva!     

Dela |