Missa inte Kanalkampen! Och nu till varför...

[ 2008-06-29 , Anders Lindahl]

TV4+, knappast en prestigekanal men ändock, visar den 5:e juli Göta Kanal-uppföljaren "Kanalkampen", och det kan ju vara ett ypperligt tillfälle att se den.

Varför? undrar du, som är russin-besökare och därmed har lite krav på de filmer du ser. Exempelvis att de inte ska vara skitdåliga till den rena förolämpningens gräns och allra helst inte spela på rasism eller annat i desperat jakt på garv.

Jo, se den för att filmen så osökt får en att fundera på vad som är det fundamentala problemet med svensk film. Å ena sidan har vi ett SFI som förment har till uppgift att se till att kvalitetsfilm produceras. Å andra sidan tenderar de att satsa de stora pengarna på "säkra kort", vilka ofta blir en självuppfyllande profetia. Hur dåliga de än är, är de ändå den "nya svenska storproduktionen" och medborgarna har närmast till uppgift att se den, för hur annars ska nästa storproduktion finansieras? Kanalkampen gick alltså bra på bio, tro det den som törs, och en del av förklaringen måste väl ändå vara rent medlidande?

Kanske borde vi bli bättre på att bojkotta dålig inhemsk film. Det är väl inte vår plikt att hjälpa en industri som inte verkar ha någon vidare respekt för oss?


Till bloggarkivet"Se upp era pizzabagare och positivihalare! He he, hö hö!"
Relaterad film: Göta Kanal 2 - Kanalkampen

     

Dela |