Shades of Blue (2000)

Natt-tevesmörja när den är som värst

0 russin

Som synes är det här en kort recension. Den är också rätt ointressant, men det skyller jag helt och hållet på filmen ifråga. Den är nämligen inte värd bättre.

I "Shades of Blue" är författarinnan Susan (Rachel Hunter) tillsammans med mångmiljonären Jack (Gary Busey). Han har skumma affärer för sig och är misstänkt för ett mord. För att kontakta sin personlige lönnmördare använder han en telefontjänst för döva som inte ska vara möjlig att spåra. Den döva distriktsåklagaren (Marlee Matlin från "Vita Huset") är honom dock på spåren, men historien tar en annan vändning när Jack själv blir mördad. Susan blir överfallen av den maskerade mördaren men lyckas fly därifrån. Istället blir det hon som misstänks för pojkvännens död. Istället för att gå till polisen börjar Susan, naturligtvis, själv undersöka det hela vilket trasslar till alltihop ännu mer.

"Shades of Blue" är en klassisk film i så måtto att det är en typisk sådan som visas väldigt sent på någon av våra reklamfinansierade kanaler och som ingen egentligen tittar på. Tevebolagen får dem buntvis på köpet när de köper in storfilmer och måste visa dem någon gång, men varför man frivilligt skulle hyra en film som denna är ett mysterium. Historien är ointressant och synnerligen ologisk, skådespelarna knappt habila och mördarens identitet känd redan i förtexterna eftersom det där bara finns två kända namn. Det hela avslutas med en post-modern touch som bagatelliserar det redan bagatellartade och gör hela soppan om än mer vederstygglig.

Jag har bara en rekommendation vad gäller "Two Shades of Blue"; vänta tills den kommer på teve och gå och lägg dig tidigt den kvällen.

© Andreas Hallgren
2003-07-30Originaltitel: Two Shades of Blue
USA, 2000
Regi: James D. Deck
Med: Rachel Hunter, Marlee Matlin, Gary Busey, Eric Roberts m.fl.

Genre: Action, Kriminalfilm     

Dela |