Valentine (2001)

Det kan faktiskt bli sämre...

0 russin

... men det kommer inte att bli lätt! Det är svårt att tro att den här filmen finns, men det gör den, tro det den som törs. Läs och begrunda denna korta sågning. (Observera att allt ni kommer att läsa är en enda stor spoiler, men den anger inte mycket mer än det ni själva skulle kunna lista ut om ni sett omslaget.)

Alla hjärtans dag nalkas, och fem ascoola och snygga brudar börjar få fina små röda kuvert innehållandes groteska mordhot. De fem ascoola och snygga brudarna tror sig utsättas för ett skämt, men snart är det bara fyra ascoola och snygga brudar kvar i filmen. När filmern är slut är det bara en ascool och snygg brud kvar, men hon var faktiskt den snällaste, så det var ju kanske bara bra att det gick som det gick.

Vem ville då de däringa töserna så illa? Ja ni förstår, det var en liten tönt från skolan som blev helt superjättemobbad, och nu ska han hämnas, iförd en jätteful Cupido-mask. Han använder sig av pilpåge, pistol, kniv samt en elborr, den sistnämnda kombinerad med Denise Richards iförd bikini i en jacuzzi. Han blöder näsblod varje gång han utför sina blodiga dåd, vilket känns som en annorlunda och innovativ menlöshet. (Tanken är att det ska hjälpa oss att förstå saker och ting i slutet på filmen, vilket kan tolkas som en grov underskattning av oss i publiken.)

Några andra mördas också, men det är fömodligen inte så viktigt. Ingen i filmen verkar bry sig, och vi får aldrig reda på sambandet mellan offren och den superjättemobbade tönten. Förmodligen var det bara bra att de dog.

Ser ni ett sämre video/dvd-släpp det närmaste halvåret (här räknas givetvis inte totalkalkoniserade "Glitter" in), skriv en rad och förtälj!

© Christer Johansson
2002-06-17

(c) Warner Bros. International Television.

Originaltitel: Valentine
USA, 2001
Regi: Jamie Blanks
Med: Denise Richards, David Boreanaz, Marley Shelton, Katherine Heigl

Genre: Skräck     

Dela |