Horizon Line (2020)

Det här var ju inte så bra. Tyvärr.

1 russin

Nej, det här fungerar väl inte riktigt ändå, va? Men det är klart, vissa vackra vyer och mysiga miljöer från Indiska oceanen blir det. Samt en dos datorgenererat effektsökeri som mer skvallrar om begränsad budget än något annat. Tyvärr också med ett underutvecklat manus och en allmän brist på…. Ja, mycket. Inte minst trotsas tyngdlagar och allmän trovärdighet så ofta att spänningen som ändå borde finnas där i stort sett pulvriseras under en alltför stor del av handlingen.

Nu talar vi ändå om en barmhärtigt kort film, delvis svenskproducerad och med ”Call Girl”-regissören vid rodret. Vilket är svårt att tro. Här syns nämligen nästan ingen personlighet eller några speciella kännetecken av någon stil överhuvudtaget. Tanken var kanske god. En actionhistoria i mindre format. Kort uppvärmning om två unga vuxna som vill olika saker och därför skiljs åt under lite socialt obekväma former. De återförenas i samband med ett bröllopsfirande på den lilla ön Mauritius. Jo, det är väl ändå trevligt att se den ibland. Om det nu är den vi ser.

Diverse dålig planering och missöden gör att de båda hamnar ombord på samma lilla flygplan på väg från en ö till en annan. Naturligtvis, som det brukar bli, får piloten en hjärtattack och de måste själva klara livhanken, med hjälp av ett minimalt antal flyglektioner och allmän uppfinningsrikedom. Allison Williams från ”Get Out” gör väl det bästa hon kan med ett undermåligt manus och försöker uttrycka det som uttryckas kan med sina tilldelade repliker. Hennes motspelare Alexander Dreymon från serien ”The Last Kingdom” uttrycker i princip ingenting alls, oavsett vad han fått sig tilldelat. Förutsättningarna gör ändå att det måste bli en aning spännande på slutet. Men det kan inte bli godkänt. Jag tror nästan att en romcom på temat 'ska de få till det eller inte' som utspelades på bröllopet där duon skulle ha landat, hade varit mer potentiellt rafflande.

© Johan Lindahl
2021-08-03

©STX Entertainment. Källa: SF STUDIOS
- Vi borde inte vara häruppe. Tur att inga vanliga tyngdlagar gäller i den här filmen...

©STX Entertainment. Källa: SF STUDIOS
- Flyga under radarn i all ära. Det här är att utmana ödet...

Originaltitel: Horizon Line
Sverige/USA, 2020
Regi: Mikael Marcimain
Med: Allison Williams, Alexander Dreymon, Keith David, Pearl Mackie, Jumayn Hunter, Privilege Magezi, Amanda Khan, Kate Shepherd

Genre: Action, Äventyr, Romantik
Svensk biopremiär: 2020-11-06
Hemmabio: 2021-03-15     

Dela |