The Wrong Missy (2020)

Högröstat och hysteriskt med vissa höjdpunkter

2 russin

David Spade brukar vara en lustigkurre, eller hur? Men ibland får han snällt fylla funktionen straight man i de komedisammanhang där han oftast vistas. Den ordentlige, godmodige herrn som egentligen behöver mer äventyr och via omständigheternas spel får sin välordnade men småtrista tillvaro kullkastad av en uppdykande motpolspersonlighet. Här är han Tim Morris, medelålders man med fast jobb och som tar det mesta på stort allvar men misslyckas i avdelningen långvariga relationer med det motsatta könet. En kväll vågar han sig ut på en blind date och möter Missy/Melissa (Lauren Lapkus) som inte bara är lite speciell, excentrisk eller udda. Hon är till synes kort sagt bindgalen. Mr Morris lyckas vrida sig ur hennes bildliga och ibland bokstavliga grepp men inte utan fysiska och psykiska men.

Genom tillfälligheternas spel och sådana härliga missförstånd som gärna uppstår just i romantiska komedier strålar de samman igen i samband med en jobbresa, där hela hans företags samlade mänskliga resurser, i förekommande fall ackompanjerade av förhoppningsvis bättre hälfter, ska peppas av sin nye chef i fashionabel karibisk turistmiljö. Den bindgalna är på plats och ingenting blir som tänkt. Kanske dock något som kan vara nyttigt för den tillbakadragne, tveksamhetsimpregnerade Tim. Jo, som grädde på moussen råkar även hans före detta fästmö vara där i sällskap med en annan man. Upplagt för förvecklingar, minsann!

Resultatet är ojämnt. Mer högröstat än högkvalitativt men med vissa höjdpunkter. Dessa inkluderar en båtutflykt med påhälsning av haj, en trekant med oavsiktligt våldsamma inslag och en kreativt utformad skuggteater på en prestigeladdad personalsammankomst. Jodå, man skrattar ibland mer eller mindre högt. Och ja, de pinsamma ögonblicken står som spön i den berömda backen. Några av de spontant roligaste skämten är de billigaste. Samtidigt som hysterin kunde ha balanserats bättre och några av de grövsta gagsen gärna hade fått förfinas. Det mesta har troligen tröskats igenom tidigare och bättre i, säg, ”Dumpad” eller ”40 Year Old Virgin”. För att inte tala om klassikern ”Ingen fara på taket” från 1938. Kan ses. Knappast obligatorisk.

© Johan Lindahl
2020-05-17

Photo Credit: Katrina Marcinowski/NETFLIX
Personalkonferenser. Med respektive. Ni vet.

Photo Credit: Katrina Marcinowski/NETFLIX
Allt klickar direkt! Och här kunde filmen ha slutat...

Originaltitel: The Wrong Missy
USA, 2020
Regi: Tyler Spindel
Med: David Spade, Lauren Lapkus, Nick Swardson, Geoff Pierson, Jackie Sandler, Molly Sims, Sarah Chalke, Chris Witaske, Rob Schneider, Jorge Garcia

Genre: Komedi, Romantik
Svensk biopremiär: 2020-05-14
Teman: Originalproduktion från Netflix


Ingår i följande teman


Originalproduktion från Netflix

     

Dela |