Isn't It Romantic (2019)

Roande romcomparodi med Rebel Wilson

3 russin

Hon har sin karriär. På ett arkitektkontor. Inte alltid erkänd för sin kompetens och har - som så många andra här i livet - problem att tycka om sig själv. Uppfyller inte skönhetsidealen och hittar aldrig den sanna kärleken. Och så vidare. Dessutom hatar hon romantiska komedier och räknar utan problem upp alla klyschor de plägar innehålla. Rakt i ansiktet på sin bästa väninna som älskar just den sortens filmer och gärna tillbringar viss kontorstid med att se dem istället för att arbeta.

Ett rån på tunnelbanan. En smäll i huvudet. Plötsligt är ambitiösa, lätt cyniska Natalie (Rebel Wilson) i en annan värld. Eller i samma värld och samma stad, med samma adress och samma jobb. Men allt har förändrats. Och spelreglerna är plötsligt som i just - en romantisk komedi. Vem kunde ana den händelseutvecklingen? Nu är frågan vad hon ska göra under de här förutsättningarna för att komma tillbaka till sitt vanliga liv, vilket hon av någon anledning är akut inställd på. Trots att hon plötsligt blir upptäckt av dem hon förr inte blivit upptäckt av och rentav får folk att vända sig om på gatan. Lägenheten är mycket snyggare och prydligare, kontoret flashigare, men det finns naturligtvis baksidor. Hennes före detta bästa väninna är nu hennes värsta fiende. Och grabben i lägenheten bredvid representerar plötsligt gayklichébilden av teatralisk och hyperimpulsiv heminredningsexpert, som i urtypen för en genomsnittlig granne till en ensam flicka i, ja ni vet vilken sorts filmer vi pratar om. Och som den här filmen kärleksfullt parodierar mer än satiriserar.

Så allt som kan kallas klyschor här är naturligtvis något som kan vinkas bort med ett ’det är ju det som är meningen!’ Att mönstret är bekant och konventionerna är många, samtidigt som de självmedvetet kommenteras och metahumorn är allestädes närvarande, det är något man kan reta sig på eller roas av. Allt landar inte perfekt och lärdomarna att man ska våga älska och respektera sig själv för att uppnå det man verkligen ha i livet, de är ju… aningen bekanta vid det här laget. Men det hindrar inte att det ändå är underhållande och fullt sebart. Naturligtvis finns här både karaoke och rena musikalinslag. Samt en stadig dos 80-talsnostalgi, som min fru påpekar. Ganska lagom att avsluta sin sjuåriga bröllopsdag med till exempel - som vi gjorde ganska nyligen. Innan man ska tillbaka in i verkligheten igen och plocka fram planeringen för nästa veckas vardagliga lunk.

© Johan Lindahl
2019-05-11

©Netflix

Originaltitel: Isn't It Romantic
USA, 2019
Regi: Todd Strauss-Schulson
Med: Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Adam Devine, Priyanka Chopra, Betty Gilpin, Brandon Scott Jones, Jennifer Saunders

Genre: Fantasy, Komedi, Romantik
Svensk biopremiär: 2019-02-14
Teman: Originalproduktion från Netflix


Ingår i följande teman


Originalproduktion från Netflix

     

Dela |