The Wedding Ringer (2015)

Lagom överdos av allt

3 russin

Chris Tucker is back! Eller… Det är tydligen Kevin Hart han heter numera. Och är världens upptagnaste aktör, om man får tro Chris Rocks Oscar-anförande för några månader sedan.

Inga vänner. Men rätt mycket pengar. Can’t buy me love. Men en Best Man vid behov. Sådana tjänster erbjuds alltså i det förlovade landet? Och är man på väg att gifta sig med en tjej som liksom spelar i en annan liga än en själver, då alla goda råd dyra… Motormunnen Jimmy (Hart) anlitas för att ge intrycket att Doug (Josh Gad) har något slags socialt liv och skramlar bland annat fram ett gäng låtsaskompisar till den blivande brudgummen. Ja, det här blir en provkarta över professionella nödlögner, inte lika professionella men ändå nödvändiga nödlögner, missförstånd i mängd, i sammanhanget obligatoriska olyckshändelser och allehanda obekväma situationer.

Mönstret känns igen från ”Hitch”, ”Wedding Crashers”, ”The 40 Year Old Virgin” och en uppsjö andra komedier med högt tempo, accentuerad grabbighet, uppsluppen omoral och hedonism men sedan den sedvanliga slutsträckan där lärdomar om livet ska levereras. Det fungerar ju ibland. Eller ofta. Mina egna, ganska lågt ställda, förväntningar på just ”The Wedding Ringer” överträffas nog ändå. Inte minst med hjälp av en hälsosamt hög ’gör inte om det här hemma - eller på ert eget bröllop’-faktor.

Dessa släktsammankomster… Som i ”Släkten är värst”. Male bonding. Besvärliga svärföräldrar. Havererade hälsningsanföranden. Ärlighet varar längst? En lagom överdos av allt. Stor konst? Inte. Men det sackar heller aldrig så mycket att vi hinner notera alla möjliga håligheter eller slitna stereotyper mer än nödvändigt.

© Johan Lindahl
2016-06-04


DVD / Blu-ray

En serie scener som inte kom med i den färdiga filmen. Några av dem är roliga, men troligen är de eliminerade för att inte sänka farten, vilket brukar vara ett viktigt område i komedier.
Film © 2015 Screen Gems, Inc. and LSC Film Corporation. All Rights Reserved
Spegel, spegel på väggen där. Säg vem som verkligen har mig kär...

Film © 2015 Screen Gems, Inc. and LSC Film Corporation. All Rights Reserved

Originaltitel: The Wedding Ringer
USA, 2015
Regi: Jeremy Garelick
Med: Kevin Hart, Josh Gad, Kaley Cuoco, Affion Crockett, Jorge Garcia, Dan Gill, Corey Holcomb, Ken Howard, Cloris Leachman, Aaron Takahashi, Olivia Thirlby, Mimi Rogers

Genre: Komedi
Hemmabio: 2015-08-24     

Dela |