Zombeavers (2014)

Farsartad fight för de mindre förväntansfulla

1 russin

- We were looking for beavers.
- Ain’t we all?
Titeln utlovar något i stil med ”Piranha 3D” och annat där det inte lönar sig att bygga upp för höga förväntningar, men som kan vara anständigt på sina villkor. Ungdomar på vift i vildmarken! Något hotfullt i närheten! Blod. Bestar. Baddräkter.

Två inte alltför intelligensbetungade avfallsproduktchaufförer konverserar om ämnen de sannolikt inte delar med vem som helst. De tappar fokus, krockar med ett rådjur och tappar en tunna i den intilliggande sjön. De obligatoriska ungdomarna kommer: ”Ska vi verkligen simma i det där träsket?”. Stuga i skogen. Tre frispråkiga flickor, av vilka en har problem med sin pojkvän. Ingen mobiltäckning, vilket är en obehaglig överraskning vid ankomsten för delar av sällskapet.
- Det finns en landlina.
- En vad?

Partyglada grabbar dyker upp som på beställning. Och en kuf med hatt, skägg och skjutvapen hör till konceptet, eller hur? Samt den lilla detaljen med bävrarna, som utvecklats till något ännu bitskare och besvärligare att hantera än vanligt. The Crawling Dead - ser de realistiska ut? Nja. Kommer ungdomarna att möta faran med moget övervägande och logisk slutledningsförmåga, undvika distraktioner som inbördes svartsjuka? Överlever hunden? Frågorna är många.

Det är kanske svårt att kritisera karaktärer som dessa för korkadhet när hela poängen med filmen är att de ska vara det. Till en gräns. De kan inte vara kompletta idioter heller om vi ska orka bry oss. De är lagom handlingskraftiga för att vi i alla fall ska tillskriva dem en chans att överleva. Jo, ”Zombeavers” är gjord med glimten i ögat, kanske lite för uppenbar. Bävrarna blir aldrig mer än aggressiva golvmoppar med distinkt odynamiska rörelsemönster. Men slafs kan de ställa till med ändå.

Effektiv speltid är cirka 70 minuter, innan man går direkt på några extra scener, som inte använts tidigare, följt av en liten efter-eftertexter-sekvens. Att ha och mista. Sammantaget: Försöken till humor är till viss del framgångsrika och räddar projektet från komplett haveri, men det är inte en av kandidaterna till årets film. Eller månadens. Eller veckans.

© Johan Lindahl
2015-03-15

Källa: Universal Sony
Eeehhh... Something in the water?

Källa: Universal Sony
Bil och mobil - inte alltid en lyckad kombination.

Originaltitel: Zombeavers
USA, 2014
Regi: Jordan Rubin
Med: Rachel Melvin, Cortney Palm, Lexi Atkins, Hutch Dano, Jake Weary, Peter Gilroy, Rex Linn, Brent Briscoe, Phyllis Katz Phyllis Katz, Bill Burr, John Mayer

Genre: Komedi, Skräck
Hemmabio: 2015-01-26
Teman: Djur som bråkar Zombies


Ingår i följande teman


Djur som bråkar

Zombies





     

Dela |