Lake Placid (1999)

Crocodile shoes

3 russin

Det verkar gå inflation i "creature-feature"-rullarna för tillfället, snart är det väl bara de stackars myrslokarna som aldrig någonsin hotat mänskligheten på film. Denna gång bjuds vi på en tio meter lång krokodil som, såsom alltid, bryter mot alla biologiska regler och dyker upp på helt fel ställe.

Ovanstående räcker förmodligen för att beskriva storyn, om inte kan ni ju alltid ta en titt på "Godzilla", "Jurassic Park" eller "Bats". Bjuder "Lake Placid" på nått nytt i förhållande till nämnda titlar? Svaret är nej. Är den underhållande i all sin hjärndödhet? Jomenvisst, likt en småtrevlig fest som är rolig medan den pågår, men som man inte minns något av dagen efter.

Skådespelarinsatserna är helt okej, sätter man dem i förhållande till filmens "stjärna", Bill Pullman, är de lysande. Att denne man är totalt utryckslös i samtliga filmer han gjort visste vi ju om, men i Lake Placid lyckas han ta sitt menlösa ansikte till nya höjder. Hans minspel när en stackars grizzlybjörn blir uppäten av en 10 meter lång krokodil indikerar högst eventuellt en tanke såsom "det var mig en stor krokodil det där", istället för det mer rimliga "jävlar helvetes sicken best, vi måste stoppa den!!!!".

Då är Betty White, från sirapsindränkta "Panter-tanter", bra mycket bättre. Att höra henne upprepa ordet "Fuck" om och om igen förstör hela min bild av min barndom. Brendan Gleeson är dessutom lysande som småfet lokalpolis, så tre skrumpna russin blir det, trots Bill Pullman och bristen på nyskapande ideér.

© Christer Johansson
2001-01-21Originaltitel: Lake Placid
USA, 1999
Regi: Steve Miner
Med: Bill Pullman, Bridget Fonda, Oliver Platt, Brendan Gleeson, Betty White

Genre: Komedi, Skräck
Teman: Djur som bråkar


Ingår i följande teman


Djur som bråkar

     

Dela |