TV: The Movie (2006)

Ett överkryssat russin är kanske överbetyg

0 russin

Jaha, här har några "Jackass"-kändisar och några ex-kändisar skapat vad som väl ska ses som ett satiriskt kanalsurfande under en vanlig kväll. En film som hoppar mellan olika tv-parodier, med betoning på reality shows och den förväntade "galna" och osmakliga humorn.

Det är kanske på något sätt intressant att se en komedi skapad av människor som faktiskt inte har humor. Det finns säkert någon form av kuriosapoäng i en film med både Lee Majors och Judd Nelson. Men mestadels är det här faktiskt tragiskt. Jag tänker allra mest på Steve-O, som eventuellt skämtar med sina egna drogproblem men mest verkar för påverkad på riktigt för att inse att han ens är med i filmen. När man i slutet påminns om att han pluggat till att bli clown blir man rentav modstulen och deprimerad. Snacka om ett bortkastat liv.

"TV: The Movie" erbjuder 80 bortkastade minuter, något jag nu tänkte bespara er, med kortast tänkbara recension.

I en parodi på Fear Factor skall just en kille bli gruppvåldtagen i fängelse. En av de tilltänkta övergrepparna skriker "Say my name, bitch!" Killen skriker tillbaka: "I don't know your name!" Det är faktiskt lite skoj. Det är också kul när Judd Nelson, som spelar programledaren, konstaterar att den spensliga tävlanden verkligen inte har en chans mot det stora starka gänget.

Vid kanske ett eller två andra tillfällen skrattade jag när jag såg denna film. Och ändå vill man på något vis tycka att det är roligt att de är så politiskt inkorrekta. Ett återkommande inslag handlar om ett par korrupta poliser i Tijuana. Det hjälper liksom inte. Man vill skratta men blir konstigt sur istället. Hur är det möjligt att ha så dålig smak utan att vara kul? En del av problemet är förstås att de vill verka så tuffa och provokativa och fjäska in sig hos de 11-åriga killar som väl är den troliga målgruppen. Jag kan ändå garva rätt gott åt en del Jackass-stunts och valda delar av spinoffserierna men här går det bara inte...

Mystiskt men sant. "TV: The Movie" stinker, men på ett tråkigt sätt. Låt genast bli att köpa eller hyra den. Genast!

© Anders Lindahl
2007-01-06


Tack till Noble Entertainment för recensionskopia

DVD / Blu-ray

Noble Entertainment har av någon anledning valt att släppa den här DVD:n (eller har någon hotat eller tvingat dem till det?). Det som kanske kunde ha varit skivans trumfkort, ett kommentarsspår med video (!), är också det fullständigt ointressant. Ett gäng medverkande i filmen sitter och skriker medans de ser filmen, och i teorin ska man alltså kunna se dem också, bredvid själva filmen. Man ser dem knappt, och deras kommentarer består alltsom oftast av att de hojtar ut de textskyltar som visas.

Den svenska textningen håller samma klass som filmen, med några rejäla blunders.
TV: The Movie - Källa: Noble Entertainment

Originaltitel: TV: The Movie
USA, 2006
Regi: Sam Maccarone
Med: Preston Lacy, Steve-O, Judd Nelson, Lee Majors, m fl

Genre: Komedi
Hemmabio: 2007-01-03     

Dela |