7 miljonärer (2006)

Lokal nyårsrevy med hög budget

1 russin

"Kokta ägg på farstukvisten", "Miljoner i brallan" eller varför inte "Hejsan svejsan, hoppsan sa"... Alla dessa titlar passar fint för den lokala nyårsrevyn, eller den där roliga farsen som vi sett miljarder gånger där folk springer runt och jagar varandra genom otaliga dörrar. "7 miljonärer" borde hetat något i den här stilen, ty detta är lokalrevy med på tok för mycket pengar i budget.

Miljonär gifter sig med annan miljonär, den manlige miljonärens fattige brors fru vill komma åt kosingen, den kvinnliga miljonärens dotter jagas av den ryska maffian. Inte ens Fares Fares är vad han utmålar sig att vara. Tanken är nog att man ska skratta åt "alla-lurar-alla", samt jubla när man spränger sönder lite bilar på slutet för att göra slut på SFI-pengarna. Skit var det värt!

Om man gillar revy, fars och lustspel så skulle det högst eventuellt, med stor tveksamhet, inträffa att man finner nöje i "7 miljonärer". Jag kan erkänna att jag nog skrattade högst två gånger, resten var en plåga. Loa Falkman är dock inte så tokig, och förtexterna är riktigt snygga!

© Christer Johansson
2007-01-16


Tack till SF Video för recensionsexemplar

DVD / Blu-ray

Bakom kulisserna samt en storyboard...


Originaltitel: 7 miljonärer
Sverige, 2006
Regi: Michael Hjorth
Med: Suzanne Reuter, Peter Andersson, Loa Falkman, Sanna Bråding, Fares Fares, Tomas Tivemark, Reine Brynolfsson och Ann-Sofie Rase m fl

Svensk biopremiär: 2006-09-29
Hemmabio: 2007-01-17     

Dela |