Stockholm boogie (2005)

Boring boogie

2 russin

Jerka och Hoffa ska på en fest, och drar med sig Nathalie. Jerkas ex får ett psykbryt och jagar Jerka och Hoffa genom Stockholmsnatten, med hjälp av en osäker technokille i fin Subaru.

Mer än ovanstående innehåller faktiskt inte "Stockholm boogie". Och det är rätt så svårt att skriva en lång, välfylld recension om en film som innehåller så pass lite. Ska man skriva något positivt får det väl bli att Peter Lorentzon är suverän som Josef, killen i Subarun som skriver egen technomusik. Vi bjuds dessutom på väldigt fina bilder av Stockholm.

Efter 40 minuter börjar man fråga sig om det är långt kvar. Det är det inte, och det känns rätt så skönt. Det är uppenbart att det funnits svårigheter att fylla ut den tid som filmen gör anspråk på. Det hade förmodligen varit bättre om man stöpt om rullen till en novellfilm på typ 45 minuter eller något i den stilen.

Kanske är det för att jag kommer från fel del av landet, kanske är det bara jag som är tråkig, men jag har svårt att se den stora poängen med "Stockholm boogie". Helt värdelöst är det absolut inte, men man bör inte känna sig uttråkad under större delen av en film som endast varar i 78 minuter.

© Christer Johansson
2006-02-04


Tack till SF Video för recensionsexemplar

DVD / Blu-ray

Standardmaterial: Trailer, bakomfilm samt en musikvideo.
Källa: Canal +

Originaltitel: Stockholm boogie
Sverige, 2005
Regi: John Lindgren Kalle Lindgren
Med: Erik Johansson, Jens Malmlöv, Maria Lindström, Erika Braun, Peter Lorentzon m fl

Genre: Drama, Komedi
Svensk biopremiär: 2005-10-28     

Dela |