Bungalow (2002)

Det bästa var att den tog slut...

1 russin

En militärtransport stannar till för en snabb matrast. När det är dags för uppsittning igen struntar Paul helt enkelt i att hoppa på igen. Istället tar han sig hem, träffar sin flickvän som gör slut, sin bror Max och dennes nya flickvän Lene, som Paul genast förälskar sig i, samt håller sig undan från militärpolisen som vill hämta tillbaka honom.

Framför allt gör han dock ingenting, med förödande resultat. För filmen alltså… Bungalow är nämligen oerhört långtråkig och trist. Visst kan man göra bra film om vilsna unga män som söker sin identitet och utforskar sin sexualitet. Lika väl kan man göra smått lysande film om personer som inte gör någonting alls. Richard Linklaters "Slacker" från 1991 är ett utmärkt exempel på detta. Det är säkert också fullt möjligt att kombinera de båda temana och samtidigt få en sevärd film. Det kräver dock sin regissör. I den långfilmsdebuterande regissören Ulrich Köhlers händer blir denna tyske slacker torftig och ointressant så det förslår. Det finns inga karaktärer att ta till sig, ingen handling värd namnet och fotot uppvisar en slående brist på fantasi från första till sista bildrutan.

Jag är ganska stolt över att jag inte somnade en enda gång under filmen trots att timman började bli sen och om det är någon film som förtjänar de på filmfestivalen så vanliga efterapplåderna så är det "Bungalow". Inte för filmens skull utan för att man äntligen kunde lämna salongen.

© Andreas Hallgren
2003-01-30Originaltitel: Bungalow
Tyskland, 2002
Regi: Ulrich Köhler
Med: Lennie Burmeister, Lou Dastel, Trine Dyrholm, Devid Striesow m.fl.

Genre: Drama
Teman: GFF2003


Ingår i följande teman


GFF2003

     

Dela |