Uppföljning på enkäten 2005

Stort tack för trevligt beröm och kloka kommentarer! Russin-redaktionen har med fascination studerat era enkätsvar, fröjdats åt alla de positiva orden och tagit förslagen och kritiken under beaktning. Här kommer lite uppföljning på en del av frågorna för den nyfikne.


Allmänt
En lite överraskande slutsats var att ganska många verkar tycka att vi är "bra som vi är". Det är förstås den bästa kritik man kan få, även om man tvingas omvärdera sina idéer om fantastiska nya features. Några sådana kan säkert tillkomma ändå...

Kommentarsmöjlighet
Till vår överraskning och faktiskt glädje var behovet av att kunna kommentera filmer och recensioner påfallande litet. Ett flertal ifyllare var till och med starkt emot en sådan funktion och argumenterade med kraft och elegans för att vi inte ska addera den. Själva är vi bara glada att slippa bli ännu ett semi-forum och kommer sålunda med stärkt sinne envisas med att vara föga interaktiva! Vi hoppas att ni som saknade denna möjlighet ändå kommer finna skäl att besöka oss och ber om ursäkt för att vi tände hoppets låga.

RSS
Det var ganska många som inte visste vad RSS-funktionen var för något. I korthet är den ett alternativt sätt att lätt hålla koll på de senast inkomna recensionerna. Funktionen har lyckats roa en del hittills, och kanske kan den få fler användare. Då skulle den nog bli glad!

Läs mer här

Kortrecensioner
Ska vi ibland publicera kortare recensioner i de fall när vi inte hinner skriva något rejält men snabbt vill upplysa läsarskaran om vår åsikt? Här var läsarskaran ganska jämnt delad i två läger. Eventuellt kan man tolka det som om korta recensioner skulle kunna vara användbara om alternativet är "ingen recension alls" för vissa filmer. Vi får väl se hur vi gör...

Kommer på TV
När det gäller funderingarna på en bättre funktion för att visa filmer som kommer på TV och som vi har recenserat, var intresset något större. Det här är en sak vi håller på att titta på, och i den mån vi implementerar det så kommer det att falla inom ramen för de flestas svar: vi kommer alltså inte anstränga oss för mycket. Men det ska bli bra!

Den normale russinbesökaren
Med statistikens märkliga verktyg använda på ett inte alltför seriöst sätt skulle man kunna beskriva en generisk russinbesökare så här:
En kille/man född 1979, som besöker oss någon gång i veckan och vars favoritregissör är Tim Burton.

Sanningen är förstås lite mer nyanserad. 28 procent av er som svarade var till exempel tjejer eller damer och födelseåren sträckte sig mellan 1957 och 1992. Några andra populära regissörer var Sergio Leone, Woody Allen och Stanley Kubrick.
Återigen, tack för alla svaren. Det har varit intressant och oftast riktigt uppmuntrande att läsa era kommentarer! Fortsätt gärna hälsa på oss, om inte annat för att se om vi till slut lyckas recensera den film just du tipsade om!

© Anders Lindahl
2005-04-15

Enkätinfo
Enkäten 2005 publicerades i mars 2005. Avsikten var bland annat att samla in beröm som redaktionen kunde gotta sig åt och att låta läsarskaran tycka till i frågor där redaktionen haft svårt att enas, samt förstås att få en uppfattning om hurdana våra besökare är egentligen.


     

Dela |