russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Apocalypto
//Johan, 2007-03-12

Hej! Jag har precis sett Apocalypto och jag har också läst eran recension. Jag skulle bara vilja tillägga att filmen verkar vara inspirerad av First Blood och Cannibal Holocaust.


Svar från redaktionen:

Johan Lindahl (2007-03-12)

Tja... ”First Blood” har jag sett en gång i tiden och där kan man väl se vissa likheter. "Cannibal Holocaust” har jag däremot aldrig sett, så där kan jag inte ha någon åsikt. Med lite ansträngning är det säkerligen möjligt att komma på ett antal fler potentiella inspirationskällor. Filmare gör ju sådant ideligen. Lånar från varandra.


Anders Lindahl (2007-08-02)

Jag har precis sett Apocalypto, och skulle vilja inflika att det finns scener som påminner om "Inkräktarna" (Southern Comfort). I alla fall en... den med fällan med de vassa pinnarna. Den kanske också finns i First Blood när jag tänker efter.

Grejen med Cannibal Holocaust är väl att den handlar om hur folk trampar in i ett farligt territorium och får dyrt betala, medans Apocalypto handlar om hur folk som bara vill leva ifred får ovälkommet besök av en bestialism liknande den i Holocaust. Lite ombytta roller, på nåt sätt.

'nuff pretentious rambling from me...Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?