russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Nu av Simon Staho
//Kattis, 2006-10-09

Hej!!
Jag undrar hur man kan få tag på filmen "Nu", skulle hemskt gärna vilja se den men den är svår att få tag på!
tacksam för svarSvar från redaktionen:

Anders Lindahl (2006-10-09)

Hejsan

Den här frågan har vi faktiskt fått förr, men det är ju så trist att skriva "jag vet inte", så vi har liksom inte skrivit något svar. "Nu" är ju en sådan där novellfilm (och förresten starten på Simon Stahos och Persbrandts intressanta samarbeten) och så'na får inte samma bra distribution som långfilmer och tenderar att ses på filmfestivaler och sedan i bästa fall på TV. Någon enstaka får vanlig biodistribution, som den där Disco-Kung Fu-rullen, men det hör verkligen till undantagen.

Visst vore det en bra idé om exempelvis filminstituten slog ihop årets novellfilmer och sålde tre och tre på skiva? SFI och DFI, lyss till vishetens ord! Tills dess har jag i alla fall jag inget svar, tyvärr.

Om någon vänlig läsare känner till ett svar på denna populära fråga får ni hjärtinnerligen gärna maila oss!Andreas Hallgren (2006-10-09)

Om vi ska hänge oss åt lite inbördes beundran var väl det ett utmärkt förslag, Anders. Faktum är att en del novellfilmer faktiskt redan finns att tillgå via Svenska Filminstitutets webbshop Smultonstället och, för omväxlings skull, på hyfsat prissatta DVD:er.

Men tyvärr är det bara ett urval som ges ut och filmen "NU" lyser tyvärr med sin frånvaro. Så vi hoppas för Kattis del fortfarande att våra uppmärksamma läsare kan komma med tips på inköpsplatser.Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?