russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Bästa Arnold filmen ?
//Johan, 2006-07-13

Hej, jag undrar vilken som är den bästa Arnold Schwarzenegger filmen ? Personligen tycker jag nog Predator. Annars är Terminator naturligtvis en mycket bra film, men Arnolds personlighet framträder inte lika tydligt när han spelar robot. Skulle vara intressant att höra samtliga recensenters åsikt i frågan.


Svar från redaktionen:

Johan Hultgren (2006-07-15)

Bra fråga. Som film betraktat så är ju givetvis "Terminator" bäst, men som Arnold-film är den inte min favorit. Där är det nog istället "Running Man" som tar hem guldet. Massor med corny one-liners och rolig action. Därefter kommer nog "Conan the Barbarian", "Total Recall" och den underbara "Herkules i New York". "Commando", "Predator" och "True Lies" är också OK.

De sämsta är väl de som kommit på senare år, som "Eraser", "Collateral Damage" och "6:th Day".Johan Lindahl (2006-07-18)

Hmmm... har långtifrån sett allt han gjort. Framförallt inte hans komedier eller de filmer där han medverkat de senaste fem-sex åren. Spontant anger jag, originellt nog, "Terminator” 1 & 2 som höjdpunkterna. I andra änden finns misslyckanden som ”Commando”, ”Red Heat” och ”Conan barbaren”, till exempel. För ett antal år sedan råkade jag ett avsnitt av en TV-rysare (”Tales From the Crypt” bör det ha varit) som han regisserat med lite oväntad känsla för svart komedi. Annars är väl inte humor hans starkaste sida, ärligt talat.


Anders Lindahl (2006-07-20)

Med risk för att låta som ett lite förvrängt eko av min kollega Hultgren, så: Camerons Terminator-filmer är förstås bäst, men sedan kommer ju "The running man" och "Total Recall". Perfekta Arnold-rullar, smarta utan att Arnie måste föreställa smart, actionfyllda men med en viss fantasi (inte minst TR).

Måste dock erkänna att jag inte avskyr första Conanfilmen i den grad den eventuellt förtjänar. Visst är den dum, men den är också rätt underlig...Christer Johansson (2006-07-31)

Fånig som jag är håller jag nog på "Den siste actionhjälten", tycker det är kul när Arnold får vara lite meta och skoja till det. "Terminator"-rullarna (tvåan i synnerhet, trean borträknad) är inte så dumma de heller.


Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?