russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Ny utgåva av Blade Runner?
//Anders, 2006-06-01

Har hittat ny info om denna mästerliga film. Att det ska komma en SE utgåva med Ridleys "final cut" och de tre andra versionerna (US, EU och Director Cut). Så min fråga är vet ni något mer om detta och kan ni inte göra en artikel (stor) om detta. Vet att jag sätt DC versionen men också minns jag smått en drömsekvens och en annorlunda scen med harrison på taket när rutgers karaktär dör hans dialog är annorlunda i mitt minne. Snälla om ni sett alla versioner kan ni inte skriva en artikel och klura ut om multi disken verkligen kommer. Tack så mycket


Svar från redaktionen:

Anders Lindahl (2006-06-08)

Det låter ju jätteintressant med en superutgåva, men någon mer info i ämnet har i alla fall inte jag. Däremot är det ju hög tid att recensera BL i de versioner som finns!

I korthet skiljer sig väl DC-versionen från första releasen genom att den förhatliga berättarrösten är borttagen (Harrison Ford har sagt att han läste in den så dåligt han kunde för att de inte skulle använda den, men tji fick han). Det allra värsta med berättarrösten är en kommentar mot slutet som ska försöka göra det hela mer "lyckligt". De har även petat in en enhörningsdröm i DC-versionen av skäl som eventuellt kan klassas som spoilers. Mer om detta, förhoppningsvis, när jag eller någon annan hinner skriva en recension.

cheers!Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?