russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Knark gör dig stark
//Salk, 2006-05-11

snälla recensera Fear and Loathing in Las Vegas. Har ni missat den eller inte orkat. Det är ju en brilliant film. Det visuella, storyn, skådespelarna allt på topp. En otroligt underbar åktur till film. och jag hoppas ni inte tar rubriken på för stort allvar, jag förstår att filmen inte promotar drog användning men kul är den.


Svar från redaktionen:

Anders Lindahl (2006-05-13)

Knark är farliga saker, vill vi på russin starkt betona. Knark kan också resultera i ganska intressanta filmer. Fast... själv har jag aldrig lyckats bli lyrisk över Fear and Loathing. Bland Gilliams filmer känns det betydligt mer akut att skriva om Brazil eller Twelve Monkeys. Las Vegas känns som ett jobb för ... Hultgren?

soliga hälsningar och feg överlämningJohan Hultgren (2006-05-17)

Jag är ledsen att behöva grusa Lindahls förhoppningar på det här sättet, men inte heller jag tycker särskilt bra om "Fear and Loathing...". Anslaget är ju förträffligt och enstaka scener här och var håller hög klass men avsaknaden av fokus (iofs naturligt med tanke på filmens tema), känslan av ytlighet och att det känns som att Gilliam faktiskt inte har något att berätta med den här historien, gör att jag aldrig blir särskilt tagen. Den är dessutom jättelång och blir skapligt trist mot slutet.

Vi får väl se om vi skriver något mer om den så småningom men det är förmodligen en recension som Salk inte skulle bli särskilt glad av att läsa. Men Hallgren kanske tycker annorlunda ;)Andreas Hallgren (2006-05-31)

Jag är benägen att hålla med tidigare talare om att "Fear and Loathing" inte är en av Gilliams starkaste filmer, så en recension av den ligger tyvärr inte heller på min att göra-lista just nu. Hellre då just "Brazil" eller, med min svaghet för tidsresefilmer, kanske faktiskt "Time Bandits".

Kommer det möjligtvis en recension från Christer på "Fear and Loathing"? Det spännande passningsspelet kring din fråga fortsätter...Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?