russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Hjälp mig hitta "Kampen om Colorado" m.fl.
//Patrik, 2006-04-24

Hur får jag tag i filmen Kampen om colorado? Den gick på TV
för många år sedan. Ungefär i samma veva som Nord o Syd kom för första gången. Den sistnämda finns på videobutiker men inte den första filmen, Kampen om Colorado.
Den handlar om de första nybyggarna i USA. Bland annat om en fransman som har huvudrollen.

Hur får jag tag på filmerna scarlet pimpernel och pimpernel Smith med Leslie Howard Steiner?Svar från redaktionen:

Johan Hultgren (2006-04-24)

Hej Patrik!

"Kampen om Colorado", eller "Centennial" som den ursprungligen heter är en amerikansk miniserie från 1978. Rollerna spelades bland annat av miniseriekungen Richard Camberlain och Raymond Burr. Serien finns tyvärr inte utgiven på DVD i något land, enda chansen att få tag på den är dessvärre att försöka hitta ett begagnat ex av den amerikanska VHS-utgåvan. Kolla på Amazon.com eller Ebay.com. Kom bara ihåg att du måste ha en VHS-bandare som fixar att spela upp NTSC-signaler om du skulle lyckas få tag på den.

"Scarlet Pimpernel", i Sverige mer känd som Röda nejlikan, har filmats flera gånger men en av de mest kända versionerna är just den du söker från 1934. Den finns utgiven på DVD, inte i Europa men i USA. Importeras enklast från EU-baserade Axelmusic.com, en förträfflig butik för inköp av amerikanska R1-utgåvor utan risk för tull. "Pimpernel Smith" finns däremot inte utgiven på DVD. Även där är det begagnatmarknaden som gäller. På VHS fanns ju det mesta :)

Lycka till!Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?