russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Hjälp mig hitta en skräckfilm
//Rosa, 2006-01-15

Hej!
Letarefter en amerikansk skräckis jag såg ngn på 70-talet, tror jag.
Handlingen: En vanlig helylle familj flyttar in i ett hus. Konstiga saker börjar hända. Tex börjar det "storma" i swimmingpoolen när pappan badar och han dränks nästa. Det finns ett mystiskt rym med många fotografier där mammani familjen börjat tillbringa meroch mer tid...
Tillsist skall familjen fly, men när de sitter i bilen fatts mamman. Pappan går in för att leta efter henne och hittar henne till sist i mystiska rummet där hon med ödesmättad röst säger:"I have been waiting for you, Ben..."
Vad är detta för film? Kan Russin hjälpa?Svar från redaktionen:

Andreas Hallgren (2006-01-16)

Mystiska hus finns det gott om på film och såväl swimmingspoolen i "Poltergeist", flugorna på fönstret i "Amityville" och hela Hill House for genom huvudet när jag läste den här frågan. Efter en sökning skulle jag dock gissa på att det är "Burnt Offering" från 1976 som du letar efter. Filmen är regisserad av Dan Curtis och har Karen Black och Oliver Reed i huvudrollerna som sommargäster i ett elakt hus som lever på att döda sina inneboende. Huvva! Läs mer på IMDB och se om det kan vara denna film du minns. Filmen finns på DVD, men kan kanske vara svår att få tag på i Sverige.


Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?