russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Skriv om Andrej Rublev!
//Johan, 2006-01-02

Det finns en svartvit film som heter Andrej Rublev som tydligen ska vara ett mästerverk, jag har sett lite grann på denna film men ej riktigt förstått storheten. Skulle vara intressant om ni kunde recensera denna film och i konkreta ordalag tal om vad det egentligen är som är så bra med filmen ?


Svar från redaktionen:

Anders Lindahl (2006-01-02)

Jag vet inte ifall det är ett intressant eller värdelöst svar, men jag har mången gång tänkt att se och recensera Andrei Rublev. Den ska ju, mycket riktigt, vara ett mästerverk och eftersom det är Tarkovskij som gjort den kan det mycket väl stämma. En scen med ett klocktornsbygge eller något brukar hyllas alldeles extra mycket.

När jag uppfyllt mitt löfte om att recensera En handfull dynamit så ligger Rublev högt på listan, om ingen annan hinner före. Stay tuned!Anders Lindahl (2006-08-01)

Ja, nu är den i alla fall sedd! Bra film, absolut! Dock måste jag eventuellt se den igen för att förstå HUR bra.

I korthet handlar det ju om en ikonmålare som i mötet med 1400-talets grymhet och syn på religion försöker pryda kyrkor, ett jobb som kanske lika gärna verkar gå ut på att hylla den beställande fursten. Det är en långsam film, fast med en del grymheter och krig i, och tämligen dyster, men den har också ögonblick av hopp och rentav lite humor på ett par ställen. Framför allt är den gräsligt vacker att se på.

Det ska bli en riktigt recension, också, jag lovar.Anders Lindahl (2006-08-05)

Nu är den skriven om!

Titta bara!Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?