russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Skriv mer om skräckfilm.
//Johan, 2005-12-09

Jag uppskattade väldigt mycket eran artikel Skrämselfilm. Den gav mig tips på skräckfilmer som inte var mainstream så att säga, och jag har betat av de flesta av filmerna som nämns i artikeln. Artikeln avslutas med orden "Det är många viktiga filmer jag inte nämnt, helt enkelt eftersom det finns väldigt mycket sevärd skräck, men dem lämnar jag upp till dig att hitta själv." . Och detta är anledningen till min fråga, skulle ni inte kunna göra en uppföljare till artikeln där ni listar ännu fler godbitar i skräckfilmsdjungeln ? En film som jag tycker skulle kunna platsa i en sådan artikel är The Village av M. Night Shyamalan. Den fick sval kritik när den kom på bio vill jag minnas men jag fick en riktig kick av den. Och jag tror att den kommer att omvärderas med tiden. Även filmen Signs av samme regissör uppskattade jag mycket. Jag tyckte det var vansinnigt coolt när Mel Gibson uppmanar Phoenix att "Swing away" och hela filmen får en innebörd.


Svar från redaktionen:

Anders Lindahl (2005-12-11)

Hej Johan,

Jag är väldigt imponerad av att du lyckats beta av nästan alla filmerna i Skrämselfilmsartikeln! Den har jag ju uppdaterat ett par gånger med nya filmer, men det var ett bra tag sedan sist. Kanske är det bättre att, som du säger, göra en uppföljare. Det vore faktiskt rätt skoj! Eller så fortsätter jag att bygga ut den gamla, så att ni som läst den förr tvingas leta efter tilläggen :-)

Under tiden kan jag rapportera att både Signs och The Village finns recenserade på russin.nu. Jag är dock inte säker på att jag själv skulle lägga dem på en lista med viktig skräck. I mina ögon har Shyamalan fortfarande inte lyckats toppa sin debut.Johan Hultgren (2005-12-13)

Anders, jag gillar också skrämselfilmsguiden. Snälla, gör en sequel i god skräckisanda. "Skrämselfilm 2 - return of the skrämsel". Gärna med lite mer asiatiskt.

Om inte du gör det så gör någon annan det. Tänk på det!Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?