russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Mer interaktivitet på Russin.nu
//Thomas B, 2005-12-06

Vi har pratat om möjligheten att kommentera recensionerna förut och jag köper att ni av olika anledningar inte vill införa detta.
Hög kvalitet är anledningen till att jag läser vad ni skriver, får andra blanda sig i så tror jag det är svårt att bibehålla den.

Andra förslag eftersom ni nu ville ha mer interaktivitet:
1. möjlighet att ge egna russin till en recenserad film. visas sedan som läsarnas snittömdöme eller nåt liknande.
2. möjlighet att ge tummen upp eller tummen ner för recensionen i sig (eller ungefär som amazon har att kunna tycka om recensionen "hjälpt" en eller inte). även här lite statistik kring hur folk tyckt.
3. Möjlighet att skriva en mycket kort kommentar. Kanske en rad (men inte mer) om enbart recensionen. Alltså inte ha ett trådat forum, där man kan börja spåra ur och kommentera folks kommentarer.

Spontant vad jag tycker, bra eller dåligt får ni avgöra själva. på det stora hela är jag dock nöjd med siten som den är. texterna talar för sig själva liksom.Svar från redaktionen:

Anders Lindahl (2005-12-06)

Tja Thomas,

jag tycker du har ganska genomtänkta funderingar. Det som ändå gör mig skeptisk till första idén är att det redan finns gott om forum för att tycka till om filmer. Många russin-besökare vill nog bara ha ett av många perspektiv på en film, och har redan en outlet för sina egna åsikter (tex filmsnack.se eller imdb).

Statistik över åsikter om filmer eller recensioner kan också ge sken av att spegla allmänna åsikter, men kan också påverkas starkt av att en del läsare är väldigt sugna på att tycka till medan andra inte alls är intresserade - särskilt som vi har en tradition av inte-interaktivitet som gått hem ganska bra.

Därför är jag personligen mest road av att se individuella kommentarer eller läsarbrev (som i vår nya frågelåda). Som läsare förväntas man inte balansera någon statistik, men det finns viss möjlighet att skriva av sig när andan faller på.

Därför tilltalas jag personligen mest av möjligheten att lite mer verbalt invända mot eller eventuellt backa upp en recension hos oss
Frustrationen i att ha ett perfekt mothugg mot en recension man inte håller med om skulle således kunna lindras och man slipper tillbringa dagen med bistert sammanbitna käkar :-)

But that's just me...Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?