russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Blu-ray vs. dvd
//Johan, 2010-09-22

Jag har än så länge inte sett en film på blue-ray spelare, men jag har pratat med folk som inte är nöjda med bildkvalitén och som föredrar bilden hos en vanlig DVD-spelare. Jag undrar därför om ni anser att blue-ray verkligen är en förbättring?


Svar från redaktionen:

Johan Hultgren (2010-09-22)

Det där är rätt intressant faktiskt - även om många inte försvarar VHS som bildkälla idag, så finns det faktiskt rätt många som tycker att "filmkänslan" är större på gamla Laserdisc-skivor än dagens dvd och blu-ray. Och när det gäller musik så finns det ju många vinylfantaster kvar -trots att cd:n har funnits i hundra år.

Men när det gäller jämförelsen mellan dvd och blu-ray så går det inte att komma till någon annan slutsats än att bildkvalitén i 98% av fallen är mycket bättre på blu-ray. Har man en 32 tums-tv eller mindre och sitter rätt långt ifrån denna kan jag dock förstå om man inte ser någon större skillnad, och i det läget kan dvd kanske vara att föredra, då det är kortare laddningstider för filmerna. Men för bilden, ljudet och alla andra aspekters skull så har jag ingen förståelse för att man skulle föredra dvd-bild framför högupplöst dito.Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?