russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Titel på film med mossig slutscen
//Kapten Bäckdahl, 2010-06-02

2007-07-01 frågar sign. Kicki efter en hitchcockfilm med en slutscen där allt var överdraget med mossa (utom några betraktare som visste att de hade "smittas" av
moss-sjukan ((särskrivning torde här vara tillåtet!)) och därmed också snart skulle vara mossbelupna!). Detta var ingen hitchcockfilm utan den ingick i en serie svartvita kortfilmer vilka presenterades av "Affe". Han gled in i bild till tonerna av "The Teddybears march", först i siluettprofil vill jag minnas eller var han möjligen tecknad? Jag kommer ej ihåg, de avsnitt jag såg visades redan på Andy Pandys tid, dockprogrammet för barn alltså! (Det Kicki såg måste ha varit en repris.)
En annan klassiker i samma serie är kvinnan som låter utredarna äta upp fårlåret hon i fruset skick tidigare slagit ihjäl sin man med!Svar från redaktionen:

Andreas Hallgren (2010-06-02)

Tack Kapten Bäckdahl! Äntligen får Kicki svar på sin tre år gamla fråga och ett riktigt bra svar till på köpet. Kortfilmsserien hette "Alfred Hitchcock Presents", senare "The Alfred Hitchcock Hour", och 363 avsnitt spelades in mellan åren 1955 och 1965. Hitchcock regisserade själv endast 18 av dessa avsnitt. Det gjordes även en nyinspelning av ett antal avsnitt 1985-1989, då under namnet "The New Alfred Hitchcock Presents" och i färg, men med Hitchcocks intro-filmer i originalskick.

Troligtvis har serien, både originalet och nyinspelningarna, gått i repris vid ett flertal tillfällen. Jag såg dem själv någon gång under 80-talet och minns väl avsnittet med fårlåret som kapten Bäckdahl nämner. En riktig klassisker! Mossavsnittet har jag däremot fortfarande inget minne av, men nu har ju Kicki, och ni andra intresserade, åtminstone ett bra ställe att börja leta på.(2010-06-03)

Kapten Bäckdahl återkommer med en uppdatering:

"Det blev visst lite snurrigt i mitt inlägg. Teddybjörnarnas marsch skall vara T-s picnic men är lika förbannat fel. Rätt melodi heter enl. s.k. välunderrättade källor Funeral March of a Marionette!" Vi håller med och lägger till att styckets kompositör är Charles Gounod (1818-1893), mest för att vi ska verka lite smarta.

Vår vän kaptenen tillägger också att avsnittet ifråga heter "Mossfolket" på svenska.Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?