russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Få hjälp med en filmtitel
//Linda, 2009-07-09

Hej!

Jag letar efter titeln på en film där det handlar om tvillingar (en tjej och en kille) som spelas på 1800-talet tror jag. Syskonparet splittras pga av ngt och de växer upp utan varandra. Hon tror att hennes bror har dött så hon klär ut sig till honom och kommer till "adligt" folk. Det visar sig att en aldig kvinna blir förälskad i henne (utklädd till kille) och hon själv blir förälskad i en adlig kille som redan är förälskad i den adliga kvinna. Det slutar i alla fall att broden uppstår och får den adliga kvinnan och systern får den adliga mannen.
Det låter rörigt, men jag hoppas ni fårstår och kan lista ut vad titlen heter. Jag har alltid fått för mig att det är shakspeare som har skrivit den, men jag vet inte det. Skulle bli jätteglad om ni kunde hjälpa mig.

Mvh
LindaSvar från redaktionen:

Johan Lindahl (2009-07-09)

Hej! Jag har själv inte läst eller sett någon version av Shakespeares komedi ”Trettondagsafton” eller ”Twelfth Night” i sin helhet, men någonstans ringde en klocka i alla fall... Kollade bland annat ett synopsis på Internet Movie Database och visst låter det väldigt likt det scenario du målar upp. Det ser ut att finnas åtminstone en handfull filmatiseringar eller TV-produktioner av pjäsen, bland annat en från 1996 med folk som Ben Kingsley och Helena Bonham Carter i rollistan.


Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?