russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Omen filmerna
//Johan, 2009-06-25

Jag vet inte vad ni tycker, men jag känner starkt för filmerna i Omen serien. Den första med Gregory Peck är väl den bästa. Jag tror inte att Omen nämndes i erat skräckfilms tema, kanske för att det mer är en skräck thriler. I vilket fall som helst skulle det vara roligt om ni recenserade dem.


Svar från redaktionen:

Anders Lindahl (2009-07-07)

Tja!

Vill minnas att Christer är rätt förtjust i åtminstone första Omen-filmen, själv är jag lite kluven. Har alltid föredragit Exorcisten och Rosemary's Baby. Fast, den där glasskivans möte med David Warner är förstås ett klassiskt ögonblick! När jag tänker efter finns det flera klassiska ögonblick... hmm, kanske vore det rätt skoj att skriva om Omen trots allt :-)Johan Hultgren (2009-07-21)

Blev lite förvånad över att jag inte skrivit om Omen från 76, filmen som faktiskt fick mig att slå mig ner och läsa bibeln när jag först såg den i tonåren, och som sedan dess varit en av mina favoritskräckisar. Damien är en nasty grabb, helt klart!

Ettan är ju bäst men tvåan hade en stark scen också vill jag minnas, där en snubbe blir kapad från midjan och ner av en hissvajer, och en smått mardrömslik scen där ett barn hamnar under isen och drunknar. Reserverar mig för att jag kanske minns fel och att det var i trean dessa händelser inträffade.Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?