russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Gradering
//Johan, 2009-01-24

Jag skulle tycka att det vore bra med en gradering av nivån på våld,humor,spänning och erotik i filmerna utöver russin betyget. Fast jag har även förståelse för att ni inte tar med det, det blir ju mer så som tidningarna sätter betyg.


Svar från redaktionen:

Andreas Hallgren (2009-01-24)

Hej Johan!

Tack för ditt förslag! Det är ju en intressant idé att dela upp en films innehåll på det viset, lite i stil med Systembolagets pajdiagram som visar fyllighet och andra egenskaper hos viner. Inte minst skulle man då kunna göra väldigt intrikata sökningar, om man en fredagskväll till exempel är sugen på en film med 62% spänning, 10% våld, 15% humor (man med rolig hatt), 7% gullig hund (awww!) och, som för att krydda till det framåt natten, även 8% erotik.

Frågan är väl dock om det egentligen säger någonting om filmen som är värt att veta. Vi föredrar nog att även i fortsättningen förklara filmen kvaliteter och egenskaper i ord snarare än diagram. Det blir liksom mer personligt, flexibelt och om än kanske lika subjektivt så åtminstone subjektivt på ett tydligare sätt. Dessutom verkar det vara en hel del jobb att komma fram till relevanta siffror för filmen, och det verkar ju mest arbetsamt. Det anser i alla fall jag, som ofta tycker det kan vara svårt nog att välja betyg för filmen på vår sexgradiga skala. Dessutom inser jag nu att min hypotetiska uppdelning ovan blev inalles 102%. Så det här var nog inget för just den här skribenten i alla fall.Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?