russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Blödaren
//Hans Hatwig, 2007-10-02

Varför inte berätta för Dina läsare att
Blödaren gjordes för 25 år sen, med dåtidens
videoteknik,minibudget,amatörer etc. istället
för att gnälla över hur dåligt filmen är.Varför inte se det positiva i detta försök?.Vi vågade iallafall göra en film på den tiden som blev något av en pionjär inom elektronisk filminspelning. Blödaren var Sveriges första Dogmafilm och det är vi jävligt stolta över.Svar från redaktionen:

Andreas Hallgren (2007-10-02)

Hej Hans!

Vad kul att höra av dig med anledning av recensionen av din film "Blödaren" från 1983!

Jag håller helt med dig om att det är positivt att man vågar ge sig in på ett så omfattande projekt som att göra en film med minimal budget och folk man känner, ännu mer så på åttiotalet då de tekniska resurserna var bra mycket mer begränsade än vad de är idag. Initiativet är absolut lovvärt och värt en stor dos respekt. Men det innebär inte automatiskt att resultatet blir en bra film.

Min uppgift som filmrecensent är ju framför allt att bedöma filmer åt våra läsare, hur märklig denna självpåtagna roll än kan vara, för att de ska kunna veta vad de kan förvänta sig om de väljer att se den. Som jag ser det är det inte
enbart möjligt att bedöma en film utifrån dennas historiska och tekniska förutsättningar, även om sådant spelar en roll i sammanhanget. Filmen måste även bedömas utifrån det värde den kan ge åskådaren idag, år 2007, eftersom ingen av oss har möjlighet att resa tillbaka till åttiotalet och se den då. Tyvärr hittar jag inget bestående värde i "Blödaren" av det slaget, men jag tycker ändå att ni ska fortsätta att vara jävligt stolta över att ni faktiskt gjorde filmen! Respekt.


Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?