russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Mer italiensk skräck?
//Moocko, 2005-12-03

Alo. Det vore roligt om ni recenserade mer italiensk skräckfilm - varför inte tackla ömsom älskade, ömsom hatade Lucio Fulci? Recensera gärna "Fistful of Dynamite" också. Mer av Italien helt enkelt!


Svar från redaktionen:

Anders Lindahl (2005-12-04)

Jag inser nu till min häpnad att de enda två italienska regissörer jag recenserat här på russin är Argento och Leone, och en av de få italienska filmer jag funderat på att ta härnäst är just "Fistful of Dynamite". Lite snävt, kanske... även om jag nog aldrig kommer hylla något av fummelmeistern Bertolucci.

Fulcis "Zombie Flesh Eaters" står i hyllan, vill jag minnas. Kanske är den bättre än vad jag har för mig?Andreas Hallgren (2005-12-04)

Fulci "Zombie Flesh Eater" från 1979 är såvitt jag vet den enda film som bjuder på undervattensslagsmål mellan en odöd och en haj. Bara en sån sak borde ge den ett extra russin i betyg. Utifrån vad jag minns av den i övrigt blir det nog det enda russinet den får också, för bra är den inte. Nu är italiensk skräckfilm är heller inte riktigt min påse, så jag lämnar med varm hand Fulci-recenserandet till mer lämpade personer.


Johan Hultgren (2005-12-05)

Om vi snackar Fulci så tycker jag att "The Beyond" är grym. Framför allt spindelscenen minns jag som särskilt förbryllande, uppenbart fejk men ändå väldigt obehaglig. Annars tycker jag han är något överskattad även om jag inte tagit del av hela reportoaren. "New York Ripper" till exempel, var ett riktigt sömnpiller.

Vi har ju i och för sig skrivit om Deodatos "Cannibal Holocaust". Det kan ju vara ett tips.Anders Lindahl (2005-12-07)

Update: Specialeditionen av "Fistful of Dynamite" är beställd, så kanske blir det en recension vad det lider!


Anders Lindahl (2006-11-08)

Ja, nu är Fistful of Dynamite recenserad!


Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?