russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Titel på film med mossig slutscen?
//Kicki, 2007-07-01

Hej!
Jag undrar om någon kan svara på en fråga jag har! På 70-talet såg jag en film(jag tror det var en Hitchcock),den slutade med att man fick se några personer i en båt överklädda med mossa.Tyvärr det är allt jag kan komma ihåg.
Hoppas någon kan hjälpa mej.Svar från redaktionen:

Andreas Hallgren (2007-07-01)

Jag kan just nu bara komma på två Hitchcockfilmer som kretsar kring båtar; kammardramat "Lifeboat" från 1944 och den rätt ointressanta smugglarthrillern "Jamaica Inn" från 1939. Ingen av dem har mossanlupna slutscener så jag kan tyvärr inte hjälpa dig hitta den titel du söker Kicki. Kanske någon annan på russin vet mer?

Mossbeklädnad tycks annars vara en rätt svensk företeelse. Det mest aktuella exemplet är Stellan Skarsgård som Bootstrap Bill i "Pirates of the Caribbean", men bäst på min lista är den underbara scenen i Hasse Alfredssons "Ägget är löst!" där Gösta Ekman kastas i vattnet av sin far och tillbringar ett, efter omständigheterna, rätt trivsamt år i denna marina miljö. Lysande filmberättande i en annars lite ojämn film.(2010-06-03)

Nu finns svar att få! Sådär en tre år efter ställd fråga vet vi till slut bättre, och det genom att vi har kunniga besökare här på russin.nu. Här får du svaret på frågan


Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?