russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Battlestar galactica
//Jennifer, 2007-05-25

Jag undrar vad eran åsikt om denna tv serie remake är? Battlestar galactica ska ju vara populär, och jag är själv sugen på att utforska den, men undrar om eran åsikt.Svar från redaktionen:

Andreas Hallgren (2007-05-25)

Hej Jennifer!

Tyvärr har jag aldrig sett originalserien från 1978 så jag kan inte jämföra med den. Den nya serien (som startade 2003) såg jag däremot en del avsnitt av. "Battlestar Galactica" utspelar sig i en framtid där robotarna (The Cylons) har vidareutvecklat sig själva och går i krig mot mänskligheten. Mänskligheten går under, med undantag av några tiotusentals som befinner sig i en koloni av rymdskepp ledda av den föråldrade kryssaren Battlestar Galactica. Kolonin inleder därefter en odyssé mot mänsklighetens ursprungsvärld - Jorden - som vid det här laget är mer av en myt än faktisk verklighet.

Första säsongen tyckte jag var lite intressant, inte minst i hur en ny social ordning byggdes upp bland de sista människorna i universum och smått filosofiska kring ansvar och skuld. Och så var det ju kul att se ärrade Edward James Olmos från "Miami Vice" igen. Tyvärr toktröttnade jag på serien i början av säsong två, kanske för att det började gå lite rutin i händelserna i den och kanske på grund av att jag såg alltför många avsnitt på raken, vilket alltid är en fara med teveserier på dvd. Men, vem vet, det kanske är dags att ge serien ett nytt försök?Andreas Hallgren (2008-02-15)

This just in: Nu kan du även få ett mer genomtänkt svar kring "Battlestar Galactica" eftersom Johan Lindahl har försett russin.nu med en utmärkt recension av säsong 1.


Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?