russin.nu - vi tycker om film
Fråga till russin.nu

<< Tillbaka till listan

Gremlins och Critters
//Peter, 2007-04-26

Gremlins-filmerna känner dom flesta till. 1:an har ju till och med en liten jul stämpel över sig. Men jag drog mig till minnes att det finns "kloner" också Critters som nästan är bortglömda. Jag minns att jag uppskattade dom som ung grabb.

Iallafall, varför inte en recension på dessa figurer?Svar från redaktionen:

Andreas Hallgren (2007-04-26)

Hej Peter!
Ja, vem minns väl inte förnöjt Joe Dantes skojiga små pajsare med vattenfobi i "Gremlins" från 1984? Den följdes upp 1990 av den metaspäckade "Gremlins 2: The New Batch" som inte alls var lika bra, om jag minns saken rätt. Som du säger "klonades" gremlinerna till de mindre gulliga "piggsvinen" i "Critters" (1986), samt i en rad uppföljare.

Jag kommer inte ihåg "Critters" som särskilt bra, men jag blir faktiskt lite sugen på att se om både "Gremlins" och "Critters". Vem vet, det kanske kommer lite recensioner framöver. Undrar om de platsar i vårt tema "Djur som bråkar"?(2007-06-15)

Hej igen!

Vår 80-talsvecka blev ju ett utmärkt tillfälle att recensera åtminstone en av filmerna. Här hittar du recensionen av "Gremlins". "Critters" får vi säkert anledning att titta närmare på framöver.Kommentera detta

  
  
     De nyssast besvarade frågornaRysk folksaga?
Mer plagiat!
Att plagiera sig själv...
Film på villovägar
Flygplan
Hur går ni tillväga?